Legal Counsel

Solliciteer nu

Legal Counsel

Wil je werken bij de gróótste sportretailer van de wereld met een scale-up mentaliteit? Én zoek je een organisatie die je een hoge mate van flexibiliteit en vrijheid geeft, met je meedenkt en groeit tijdens je carrière? Ja? Lees dan verder!

Full-time · Amsterdam

Legal Counsel 

Decathlon is een multinational gevestigd in meer dan 60 landen met 1700 winkels en ruim 100.000 medewerkers wereldwijd. Decathlon is meer dan een sportwinkel. Het is een wereldspeler op het gebied van verkoop van sportproducten bestaande uit een netwerk van retail en sportmerken die op een innovatieve manier samenwerken om gezamenlijk hetzelfde doel te bereiken: “sport toegankelijk maken voor iedereen”. Deze overtuiging loopt als een rode draad door het bedrijf en is bepalend voor de open en ondernemende cultuur. Decathlon heeft een hele dynamische en unieke bedrijfscultuur waar vrijheid en verantwoordelijkheid centraal staan en sport de medewerkers verbindt.

De functie

In de rol als legal counsel ben je onderdeel van het legal team dat momenteel uit vijf personen bestaat. Ieder is actief vanuit zijn of haar eigen expertise, waarbij er onderling contact is. Als legal counsel houd je je bezig met allerlei juridische vraagstukken in relatie met de retail, corporate en online activiteiten van Decathlon Nederland. Je bent als legal counsel verantwoordelijk voor het geven van gevraagd en ongevraagd juridisch advies en ondersteuning aan onder meer de commerciële teams, de winkelvestigingen, het warehouse en de webshop. Een groot deel van de werkzaamheden ziet op het beoordelen en opstellen van contracten.

Het bedrijf is in volle ontwikkeling. Daarom wordt er van de legal counsel verwacht dat hij of zij als jurist(e) commercieel is ingesteld, innovatief is en een proactieve houding heeft. Je zet je in voor de belangen van de organisatie, waarbij je niet alleen contact hebt met projectleiders en teamleden nationaal, maar ook met juristen internationaal. Je draagt bij aan de professionalisering en efficiëntie van de juridische afdeling, bijvoorbeeld door het opstellen van juridische modellen, het opstellen en uitrollen van procedures en het signaleren van relevante ontwikkelingen op het gebied van wetgeving en recht.


Waarom is deze functie zo leuk?

Geen dag is hetzelfde. Als jurist(e) bij Decathlon werk je aan diverse projecten en innovatieve ideeën. Tussen de meetings door gaan we vaak samen sporten. Je krijgt ruimte om zelf invulling te geven aan je werkzaamheden. Omdat balans tussen privé en werk belangrijk is richten wij onze dagen flexibel in, zonder daarbij het sociale aspect en de aandacht voor collega’s uit het oog te verliezen.

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt een masteropleiding op het gebied van Nederlands recht afgerond.

 • Je hebt 2 tot 5 jaar (relevante) werkervaring.
 • Je hebt kennis van contractenrecht en consumentenrecht en bij voorkeur van mededingingsrecht en ICT recht.
 • Je hebt ervaring met het beoordelen, aanpassen en opstellen van (commerciële) contracten.
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en goed Engels.
 • Je hebt een ondernemersgeest en bent commercieel gedreven.
 • Je bent een professionele, proactieve en integere teamspeler.
 • Je bent praktisch ingesteld en servicegericht.
 • Je hebt een passie voor sport.

WAT BIEDEN WIJ?

 1. Heel veel flexibiliteit en een berg sportieve collega's die altijd in zijn voor een sportsessie (al dan niet virtueel)
 2. Een salaris tussen de €4000 - €4750 
 3. Vakantietoeslag
 4. 24 vakantiedagen
 5. 20% korting op onze eigen merken
 6. Mogelijke winstdeling
 7. Een werklaptop
 8. Trainingen
 9. Coaching
 10. Reiskostenvergoeding
 11. Pensioenregeling
 12. Aandeelhouderschap

WERKEN BIJ DECATHLON = SPORT TOEGANKELIJK MAKEN VOOR IEDEREEN

De missie van Decathlon is om op een duurzame manier het plezier en de voordelen van sport, voor iedereen toegankelijk te maken. Daarom hebben we graag dat je net zo gepassioneerd bent als wij om met sport een positieve impact te hebben op de maatschappij en de planeet. Dan kost het geen moeite om dit terug te laten komen in de beslissingen die je maakt. Daarnaast werken we graag samen met mensen die het beste uit zichzelf willen halen, op zoek zijn naar verbetering en zichzelf en anderen kunnen uitdagen. Bij Decathlon werk je in een netwerkstructuur. Dat betekent dat er weinig hiërarchie is en dat je met een zelfstandige en proactieve houding het beste je weg zult vinden binnen Decathlon.


HOE ZIET HET SOLLICITATIEPROCES ERUIT?

 • Sollicitatie middels je CV en motivatiebrief
 • Telefonische kennismaking (leg hier ook vooral je eigen vragen aan ons voor)
 • Eerste gesprek (via videocall)
 • Tweede gesprek 
 • Contractvoorstel
 • Welkom bij Decathlon!

Heb je nog vragen over deze rol voordat je solliciteert? Neem even contact op met dylan.reichart@decathlon.com