HR Operations Specialist

Solliciteer nu

HR Operations Specialist

Wil jij een cruciale rol spelen binnen een wereldwijd sportimperium dat digitale grenzen verlegt? Heb je een passie voor het optimaliseren van HR-processen en het creëren van een werkomgeving waar talent gedijt? Dan is dit jouw kans om deel uit te maken van Decathlon Digital, de digitale tak van 's werelds grootste sportretailer. Wij zoeken een ervaren HR-Operations Specialist.

Interesse? Lees verder!

Full-time - Amsterdam

Wat je gaat doen

Decathlon maakte eind 2022 zijn nieuwe langetermijnambitie bekend, die erop gericht is mensen over de hele wereld te laten profiteren van de fysieke, emotionele en maatschappelijke voordelen van sport. Voortgebouwd op de waarden van Decathlon, namelijk vitaliteit, vrijgevigheid, verantwoordelijkheid en authenticiteit, en symboliseert de missie van de 110.000 teamgenoten van de groep wereldwijd. Omdat sport universeel is, wil Decathlon mensen in staat stellen te sporten op hun eigen voorwaarden, ongeacht hun beoefeningsniveau, hun fysieke conditie of hun doelstellingen, en van de voordelen ervan te genieten.

Decathlon Digital is de digitale tak van Decathlon en richt zich specifiek op het verbeteren van de online ervaring voor klanten en het leveren van innovatieve oplossingen voor sportliefhebbers over de hele wereld. De digitale tak van Decathlon omvat verschillende aspecten, waaronder de ontwikkeling van e-commerceplatforms, mobiele applicaties, digitale marketingstrategieën en technologische innovaties om de interactie met klanten te verbeteren. Decathlon Digital streeft ernaar om de online aanwezigheid van Decathlon te versterken en tegelijkertijd de waarden van het merk te behouden: betaalbare sportartikelen van hoge kwaliteit aanbieden om sport toegankelijk te maken voor iedereen. Binnen anderhalf jaar tijd is deze nieuwe unit gegroeid naar 70+ digitale professionals en zullen we de komende jaren hard doorgroeien. Allemaal met dezelfde missie; 'moving people through the wonders of sports' en om te bouwen een aan betere customer experience.

Als HR Operations Specialist bij Decathlon Digital ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van alle HR gerelateerde activiteiten en processen binnen ons snelgroeiende digitale team. Je zult een cruciale rol spelen in het onderhouden van een soepele werking van de HR-afdeling en het bieden van ondersteuning aan medewerkers op verschillende HR gebieden. Professionals van over de hele wereld komen ons versterken en daarbij komen uiteraard veel verschillende HR-casussen ter sprake. Je werkt nauw samen me de HR Business Partner en weet op hoog niveau de business van advies te voorzien.

Verantwoordelijkheden:

 • Als relatief nieuwe entiteit binnen de group heb jij, samen met de HR Business Partner en HR collega's in Frankrijk, de lead mbt alle HR-processen en heb je grote invloed hoe dit wordt opgebouwd

 • Beheren van het gehele levenscyclusproces van werknemers, inclusief onboarding, contractbeheer, en offboarding.

 • Zorgen voor nauwkeurige verwerking van HR-gerelateerde documenten en gegevens, inclusief salarisadministratie.

 • Ondersteunen bij het uitvoeren van HR-processen, zoals prestatiebeoordelingen, training en ontwikkeling, en arbeidsverzuimbeheer.

 • Fungeren als het eerste aanspreekpunt voor HR-gerelateerde vragen en verzoeken van medewerkers.

 • Bijdragen aan het verbeteren van HR-processen en -procedures om de efficiëntie te verhogen en de werknemerservaring te verbeteren.

 • Samenwerken met verschillende teams binnen de organisatie om HR-initiatieven te ondersteunen en te coördineren.


Wat wij bieden

Bij Decathlon geloven we niet alleen in sport als levensstijl, maar ook in het creëren van een stimulerende werkomgeving waar sportieve collega's graag samen sporten. Werkplezier staat bij ons centraal en we bevorderen een geweldige sport cultuur waarin jij jezelf kunt zijn en jouw passie voor sport kunt delen. Daarnaast bieden wij een:

 • Een salaris tussen €4000 - €5000,-, 8% vakantiegeld, een mogelijke maandelijkse en jaarlijkse bonus en 24 heerlijke vakantie dagen

 • 20% korting op onze eigen merken. Of het nu gaat om sportkleding, schoenen of uitrusting, je profiteert van geweldige kortingen op de producten die jouw sportieve avonturen ondersteunen.

 • We begrijpen dat persoonlijke groei en ontwikkeling cruciaal zijn voor een succesvolle carrière. Daarom bieden we de unieke mogelijkheid om deel te nemen aan trainingen via onze Decathlon Academy.

 • Aandeelhoudersplan: we geloven in het delen van succes met onze medewerkers en bieden je de mogelijkheid om mede-eigenaar te worden van ons succesvolle bedrijf.

 • Om jouw reis naar ons Decathlon-team nog aangenamer te maken, voorzien we ook een reiskostenvergoeding.

 • Decathlon moedigt een gezonde geest aan in een gezond lichaam. Daarom bieden we toegang tot het platform 'Open Up', waar je professionele ondersteuning kunt vinden voor mentale uitdagingen in zowel je werk- als privéleven.

 • We organiseren toffe evenementen zoals een jaarlijks evenement waar al je collega’s uit Nederland samenkomen voor een dag vol sport, plezier, eten & drinken en een dansje! Ook wordt er jaarlijks een ski-trip georganiseerd waar je je voor kunt aanmelden.

Wat wij van jouw verwachten

 • Een passie voor sport!

 • Bachelor diploma in HRM, Bedrijfskunde of een gerelateerd vakgebied.

 • 10+ jaar ervaring in een HR-gerelateerde functie, bij voorkeur in een digitale omgeving.

 • Grondige kennis van HR-processen en -procedures (HR-operations/ C&B/verzuim/vitaliteit/D&I/), ervaring met HR-systemen én weet alles over de Nederlandse wet en regelgeving op gebied van HR.

 • Uitstekende communicatie- en organisatorische vaardigheden.

 • In staat om zelfstandig te werken en ook goed in teamverband. JIj houdt makkelijk het overzicht!

 • Proactieve en oplossingsgerichte mindset.

 • In staat om minimaal 3 dagen per week op kantoor de werken

 • Spreekt Nederlands en Engels.

Over Decathlon

Decathlon is veel meer dan alleen een sportwinkel. Wij zijn een internationale sport gemeenschap met een missie 'to move people through the wonders of sports', ongeacht leeftijd, achtergrond of ervaring. Als marktleider in sportretail zijn we voortdurend in ontwikkeling en blijven we groeien.

Lees meer over onze toewijding aan duurzame ontwikkeling

Bij Decathlon streven we ernaar onze manier van werken te verbeteren en verantwoordelijkheid te nemen voor onze werkzaamheden. We investeren in meerdere initiatieven die ons helpen afval te verminderen en de levenscyclus van onze producten te verlengen, zoals de verkoop van tweedehands producten, het huren van sportartikelen, het terugkopen van gebruikte producten en het repareren en onderhouden van sportproducten.Hoe ziet het sollicitatie proces eruit?

 • Solliciteren door middel van je CV en motivatiebrief

 • Kennismaking per telefoon (ruimte voor je vragen!)

 • Eerste gesprek

 • Tweede gesprek

 • Contract voorstel

 • Welkom bij Decathlon!

Solliciteer nu en maak deel uit van ons sportieve en gepassioneerde team bij Decathlon. Samen werken we aan het bevorderen van sportieve prestaties en het inspireren van mensen om een actiever leven te leiden. Sport voor iedereen, dat is waar we voor staan!