Distributie Specialist

Solliciteer nu

Distributie Specialist

Decathlon is een groeiende sport retailer in Nederland dit betekent dat we onze (online) bestellingen meegroeien. Wij willen ervoor zorgen dat deze zo snel mogelijk bij onze klanten terechtkomen. Om dit logistieke proces goed te laten verlopen, te optimaliseren en aan de meest innovatieve vereisten te voldoen zijn wij op zoek naar een distributie specialist met focus op onze online business. 

Full-time · Amsterdam

Jouw verantwoordelijkheden

Bij Decathlon hebben wij alle schakels in eigen beheer, behalve de last-mile vervoerders. Deze partijen helpen ons om sport toegankelijk te maken voor iedereen. Om deze partners aan te sturen zijn we op zoek naar een Distributie Specialist, iemand die de belangen van Decathlon behartigt en die mee kan denken om onze klant zo goed mogelijk van dienst te zijn. Je bewaakt hierbij de prestaties van de partners op het gebied van klanttevredenheid, KPI’s en retouren. Daarnaast ben je in je rol, zeker omdat dit een redelijk nieuwe positie is, continu bezig om onze processen te optimaliseren en aan te passen. Je kennis op het gebied van Lean/Six Sigma is hierbij van grote waarde. Doordat de e-commerce 24/7 doorgaat en onderhevig is aan seizoenen ziet jouw week er nooit hetzelfde uit.

In je rol ben je naast je dagelijkse verantwoordelijkheden ook betrokken bij de opstart van diverse projecten die geïnitieerd worden door onze business of direct door jou. Enkele voorbeelden van dit soort projecten zij: Vandaag besteld, vandaag in Huis of “aanvullen”

In welk team kom je terecht?

Het Team Logistics van Decathlon Nederland bestaat uit een aantal scopes die werken vanuit het warehouse in Tilburg. Je kunt hierbij denken aan transport management, last mile solutions, returns en warehousing. Wij zijn een hecht team met veel korte lijntjes waardoor we snel kunnen schakelen. Als team vormen we de brug tussen de webshop en het warehouse en zorgen we ervoor dat een klantorder wordt verwerkt en verzonden. Om ook met de online collega’s van Decathlon een goede verbinding te onderhouden werken we deels in Amsterdam, dit doen we gezamenlijk 1 dag in de week. Daarnaast is een goede connectie met het Decathlon netwerk erg belangrijk, daarom bezoeken we met regelmaat andere vestigingen en kantoren in bijvoorbeeld Lille (Fr). Naast het werk vinden we ook sport en ontspanning belangrijk, we combineren team events dan ook altijd met sport en gaan er regelmatig samen op uit voor een borrel.
Wat wij van jouw verwachten

Om succesvol te kunnen zijn in de functie zoeken we iemand met een afgeronde HBO opleiding, en een passie voor Supply Chain Logistics. Daarnaast beschik je over enkele jaren relevante werkervaring binnen een e-commerce bedrijf, of een distributieorganisatie die te maken heeft met het bezorgen van goederen. Verder verwachten we:

 • Een passie voor sport, niet onbelangrijk bij de grootste sport retailer van Nederland
 • Je bent een echte teamplayer, en weet andere te motiveren voor je ideeen
 • Je beheerst zowel Nederlands, als Engels uitstekend.
 • Je bent sociaal en analytisch ingesteld
 • Je bent beschikbaar om hybride te werken. Waarvan minimaal 2 dagen in de week in onze distributiecentrum in Tilburg en 1 dag in de week op ons hoofdkantoor in Amsterdam

Wat bieden wij?

Bij Decathlon geloven we niet alleen in sport als levensstijl, maar ook in het creëren van een stimulerende werkomgeving waar sportieve collega's graag samen sporten. Werkplezier staat bij ons centraal en we bevorderen een geweldige sport cultuur waarin jij jezelf kunt zijn en jouw passie voor sport kunt delen. Daarnaast bieden wij een:

 • Een salaris passend bij je ervaring & kennis, exclusief vakantiegeld en 24 heerlijke vakantie dagen
 • 20% korting op onze eigen merken. Of het nu gaat om sportkleding, schoenen of uitrusting, je profiteert van geweldige kortingen op de producten die jouw sportieve avonturen ondersteunen.
 • We begrijpen dat persoonlijke groei en ontwikkeling cruciaal zijn voor een succesvolle carrière. Daarom bieden we de unieke mogelijkheid om deel te nemen aan trainingen via onze Decathlon Academy.
 • Aandeelhoudersplan: we geloven in het delen van succes met onze medewerkers en bieden je de mogelijkheid om mede-eigenaar te worden van ons succesvolle bedrijf.
 • Om jouw reis naar ons Decathlon-team nog aangenamer te maken, voorzien we ook een reiskostenvergoeding.Hoe ziet het sollicitatie proces eruit?

 • Solliciteren door middel van je CV en motivatiebrief
 • Kennismaking per telefoon (ruimte voor je vragen!)
 • Eerste gesprek
 • Tweede gesprek
 • Contract voorstel
 • Welkom bij Decathlon!!

Solliciteer nu en maak deel uit van ons sportieve en gepassioneerde team bij Decathlon. Samen werken we aan het bevorderen van sportieve prestaties en het inspireren van mensen om een actiever leven te leiden. Sport voor iedereen, dat is waar we voor staan!