Wij willen sport
toegankelijk maken.
Voor iedereen.

Werken bij Decathlon

Bekijk onze vacatures

Vacatures

Bekijk de openstaande vacatures, solliciteer en start met het creëren van je eigen baan.

Filter op:
Alle

Ben je benieuwd naar hoe een dag van onze collega’s eruit ziet?

Standaard functies zijn er niet, maar in elke functie zullen we er alles aan doen om sport nog toegankelijker te maken. Dit maakt dat er veel mogelijkheden zijn om te doen wat je leuk vindt! Onze collega’s laten je zien hoe hun job eruit ziet!

ANNE

Anne

28 jaar, werkzaam in Rotterdam, eindverantwoordelijke in HR-zaken voor de twee winkels in Rotterdam en op landelijk niveau verantwoordelijk voor rugby.

MARIO

Mario

33 jaar en zijn internationale Decathlon carrière.

MAURICE

Maurice

28 jaar, verantwoordelijk voor het fitness gedeelte van Decathlon.nl en de marketing en communicatie van het Decathlon Dart merk Canaveral.

MIRTE

Mirte

25 jaar en werkzaam in Alkmaar als expert en sportleader voor hardlopen.

Playing Field

Onze cultuur

Wij geloven in (samen)werken vanuit 5 principes, onze cultuur is hier een afspiegeling van. Leer Decathlon Nederland kennen aan de hand van de video’s over ons unieke speelveld.

Bekijk videos
Sjoerd, Openingsteam Groningen en hardloper

Goede spelers maken nog geen goed team, maar een goed team maakt wel goede spelers. Bij Decathlon krijgt iedereen de kans om zichzelf te zijn en het beste uit zichzelf halen

Sjoerd, Openingsteam Groningen en hardloper.
Rik, (Digital) Sportleader Golf, Decathlon Eindhoven

Niet elke slag kan perfect zijn! Probeer, maak fouten en leer.

Rik, (Digital) Sportleader Golf, Decathlon Eindhoven
Sandra, Klantenservice en Sport Expert Triathlon

Decathlon ademt sport! Als sport addict is dit de meest motiverende en inspirerende plek om te werken.

Sandra, Klantenservice en Sport Expert Triathlon

Contact & Media

Wat vinden anderen van ons en wat vinden wij de moeite waard om aan de wereld te laten zien…? Ontdek het via onze social media en lees het in berichten die over ons in de media zijn verschenen.

Anne

Anne

28 jaar, werkzaam in Rotterdam, eindverantwoordelijke in HR-zaken voor de twee winkels in Rotterdam en op landelijk niveau verantwoordelijk voor rugby

Drie jaar geleden ben ik begonnen bij Decathlon in Arnhem. Rotterdam is dit inmiddels de 3e locatie waar ik werkzaam ben. Ik ben eindverantwoordelijk voor alle HR-zaken, zoals het salaris en contracten van medewerkers in onze twee winkels aan de Coolsingel en Alexandrium. Dit combineer ik met mijn rol als sport leader voor mijn passie rugby. Hierbij ben ik ook eindverantwoordelijk voor het land, dit noemen we “National sport leader”. Naast mijn HR taken ben ik wekelijks zo’n 30% van mijn tijd hiermee bezig.

Als National sport leader ben ik de link tussen ons rugbymerk Offload wat in Frankrijk zit, en de lokale sport leaders in onze winkels. Hierbij help ik andere lokale sport leaders met rugby in hun winkel en ben ik op internationaal niveau betrokken bij ons aanbod. Op deze manier kan ik mijn eigen rugby kennis en ervaring gebruiken om ons aanbod in de winkels en online te communiceren en te verbeteren.

Wekelijk sta ik met mijn teamgenoten op het rugbyveld. Door samen te trainen en te spelen met rugbyers weet ik direct welke behoeftes er zijn en kan ik snel schakelen met het merk. Prototypes testen we en voorzien we van feedback.

Ik vind het leuk om te leren over diverse HR-topics en deze in de praktijk toe te passen, waardoor ik meer ervaring opdoe. Decathlon geeft me deze mogelijkheden, ondanks dat ik geen HR achtergrond en dat vind ik een unieke kans. Dit wil ik ook graag uitdragen naar mijn collega’s.

De veelzijdigheid in mijn werk maakt dat mijn werk elke dag anders is, dat vind ik zo leuk. Daarnaast is het onwijs tof om dagelijks met mijn passie voor rugby bezig te zijn en mede door de keuzes die we maken nog meer mensen aan het rugbyen te krijgen.

Mirte

Mirte

25 jaar en werkzaam in Alkmaar als expert en sport leader voor hardlopen.

Het gave aan mijn baan is dat ik mijn passie voor hardlopen kan delen met onze klanten en collega’s!

Het is mijn taak als sport leader om zoveel mogelijk mensen in Alkmaar te introduceren met hardlopen. Dit doe ik door te kijken hoe ons aanbod naadloos aansluit op de vraag van onze lokale sporters en te zorgen dat mijn collega’s de juiste kennis hebben om klanten te helpen. Om klanten te ondersteunen bij het hardlopen, organiseren we de running academy. Mijn store leader geeft me hierin het vertrouwen en de vrijheid om te doen waarvan ik denk dat nodig is om hardlopen toegankelijker te maken voor onze klanten. Decathlon geeft mij de mogelijkheid om mijzelf te ontwikkelen door trainingen te volgen, maar ook door ervaring op te doen op verschillende vlakken.

Door onze netwerkstructuur kan ik zelf kiezen welke verantwoordelijkheden ik hier in Alkmaar wil oppakken. Zo combineer ik mijn rol als sport leader met een aantal andere taken en ben ik daarnaast ook verantwoordelijk voor de planning en salarisadministratie van de winkel.

Wekelijks ben ik ook nog een dag DV (Dag verantwoordelijke) voor de winkel. Dan ben je 24 uur lang verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in de winkel, goede bezetting van het personeel, zorgen dat de vracht in de schappen wordt gelegd en zorgen dat klanten met complexe vragen worden geholpen en problemen worden opgelost.

De verschillende rollen, maken mijn werk ontzettend gevarieerd en verveelt het nooit!

Mario

Mario

33 jaar en zijn internationale Decathlon carrière

Tijdens mijn fietsvakantie door Frankrijk leerde ik Decathlon kennen en sprak ik met mensen die er werkte. Decathlon is een familiebedrijf met een duidelijke visie: Sport toegankelijk maken voor iedereen. Dit, samen met het internationale karakter en de persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden, maakte mij enthousiast en bij thuiskomst heb ik gelijk een sollicitatie gestuurd.

Ik ben begonnen als afdelingsmanager in Amsterdam. Daarna heb ik in Apeldoorn als operations manager gewerkt en in Breda als store leader. Nu, 5 jaar later, heb ik de eerste Decathlon in Oostenrijk geopend met mijn team.

In mijn rol als store leader ben ik eindverantwoordelijk voor de visie van de de winkel en webshop hier in Oostenrijk. Dit is een enorme uitdaging want Oostenrijkers zijn nog niet bekend met het Decathlon concept en houden erg vast aan hun bergsport merken. Het is het voor mij een belangrijke opgave om een team samen te stellen met gepassioneerde sporters. Sporters die willen ondernemen om zo goede prestaties te boeken met hun sport. Ik hoop hier mijn collega’s ook in te inspireren.

Ik combineer sport graag met buiten zijn, dat maakt dat ik meerdere passie sporten heb. Schaatsen op natuurijs vind ik gaaf, maar ook het ontdekken van nieuwe weggetjes en de mooie uitzichten op mijn wielrenfiets. Verder houd ik ook van de gezelligheid en saamhorigheid van het skiën.

Sport is veel meer dan de fysieke inspanning voor mij, het brengt mooie herinneringen naar boven. Ik vind het heerlijk om collega’s en klanten mee te nemen in mijn passie, samen te sporten en erover te praten. Zo combineer ik mijn passie voor sport met mijn werk.

Ook hier in Oostenrijk voelt het alsof we onderdeel zijn van een familie. Ik wil mijn team het vertrouwen en de kansen geven om door te groeien, net zoals ik die heb gehad, waarbij je niet bang hoeft te zijn om fouten te maken.

Maurice

Maurice

28 jaar, verantwoordelijk voor het fitness gedeelte van Decathlon.nl en de marketing en communicatie van het Decathlon Dart merk Canaveral.

Ik ben Maurice en ik ben digital sport leader voor onze webshop. Net als velen van mijn collega’s, ben ik begonnen in een van onze winkels. Na 9 maanden als afdelingsmanager te hebben gewerkt, ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan binnen het online team als digital sport leader voor fitness.

Sinds kort is mijn job opgesplitst en ben ik voor 60% van mijn tijd verantwoordelijk voor de marketing en communicatie van ons Decathlon Dart merk Canaveral. De overige 40% ben ik nog steeds digital sport leader.

Als digital sport leader maak ik sport toegankelijk door de producten in de webshop te voorzien van een goede beschrijving, campagnes uit te zetten en te zorgen dat we online makkelijk vindbaar zijn. Dit doe ik uiteraard samen met het volledige team van onze online webshop.

Onze dagelijkse werkzaamheden gaan hand in hand met sport. Dat is wat ons als team onlosmakend met elkaar verbindt en dat maakt werken bij Decathlon voor mij zo bijzonder.

Bij Decathlon ben je de kapitein van je eigen ontwikkeling. Onze netwerkstructuur, de trainingen en mijn coach maken dat ik de vrijheid heb om zelf te bepalen hoe en met welk tempo ik mijzelf wil ontwikkelen.

Een van mijn doelen heb ik al waar mogen maken, werken voor een van de Decathlon merken. Decathlon heeft me geleerd mijn dromen uit te durven spreken, dit zou ik iedereen willen meegeven. Dit is de eerste stap daar naar toe!